Het is inmiddels alweer winter geworden in Nederland. Sommige mensen houden juist van de koude temperaturen, andere wat minder. Iedereen zal het waarschijnlijk wel eens zijn dat het belangrijk is om het onderhoud van je auto op orde te hebben voor de winter. Niemand wilt graag in de kou staan langs de zijkant van de weg. Hieronder lees je 5 tips voor het winter-klaar maken van je auto.

1. Accessoires

Zorg ervoor dat je voorbereid bent. Dit betekent dat je bijvoorbeeld startkabels in je auto moet hebben liggen maar ook een sleepkabel of simpelweg een krabber voor je ramen. Dit lijkt misschien onbelangrijk maar kan van essentieel belang zijn als je onderweg bent.

2. Winterbanden

Daarnaast is het verstandig om op tijd een afspraak te maken om je winterbanden te wisselen. Met winterbanden heb je meer grip op de weg en kun je dus veiliger rijden. Zorg er daarom voor dat je elk jaar je winterbanden laat plaatsen. Na de winter kun je deze weer wisselen voor zomerbanden, deze zijn weer meer geschikt voor het warme weer.

3. Onderhoud

Nog meer dan in de zomer is het belangrijk om je onderhoud op orde te hebben. Je wilt namelijk niet langs de weg staan met pech als het vriest. Zorg er daarom voor dat je remblokken vervangen zijn op tijd en dat je de motor goed onderhouden hebt. Zo kom je niet voor verrassingen te staan tijdens de koude temperaturen. Kleine reparaties zoals spotrepair kun je natuurlijk het hele jaar door doen.

4. Ruitensproeier vloeistof

Het is ook belangrijk om je ruitenwisservloeistof aan te passen naar het seizoen. Winter ruitenwisservloeistof bevat namelijk een materiaal wat ervoor zorgt dat deze minder snel bevriest. Terwijl zomer vloeistof weer andere kwaliteiten heeft. Zorg er dus voor dat je deze ook op tijd vervangt, anders zitten straks je ruitenwissers vast aan je ramen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *