Een campingtripje plannen brengt altijd wel wat stress met zich mee, en dat geldt zeker als je voor de eerste keer gaat kamperen. Maar geen stress, hier zijn wat tips waarmee je goed voorbereid op je eerste campingvakantie gaat. En niet te genieten, daar ga je ten slotte voor op vakantie! Wandelvakantie Oostenrijk is een leuke combinatie om tijdens het kamperen te doen! 

Koop de juiste tent

Het belangrijkste wat je voor kamperen nodig hebt is natuurlijk een tent. Bij de aanschaf van een tent moet je rekening houden met een aantal factoren. Ten eerste moet je bepalen hoeveel personen moeten erin moeten passen en hoe groot moet ie dus zijn. Ten tweede is het klimaat in het land waar je naartoe gaat ook van belang. In een kouder klimaat is een dikkere, winddichte tent geen overbodige luxe wanneer je niet wil bevriezen. Ben je van plan om rond je reizen en moet je je tent dus de hele tijd meesjouwen? Kies dan voor een kleine, lichte tent. 

Kies de juiste slaapuitrusting

Natuurlijk zal je op de camping niet zo lekker slapen als thuis, maar het is wel van belang om de juiste slaapuitrusting te kiezen zodat je slaap niet compleet waardeloos is. Kies ten eerste een goede slaapondergrond. Een dun, zelfopblazend matje is niet super comfortabel, maar neemt niet veel ruimte in beslag en is dus ideaal voor als je gaat backpacken. Een luchtmatras of campingbed is een comfortabelere keuze voor wanneer je je stationeert op één en dezelfde plek. Kies daarnaast ook voor een slaapzak die geschikt is voor de temperatuur op je vakantiebestemming. Niet te dik, anders wordt je wakker in je eigen zweet, maar ook niet te dun, anders lig je ‘s nachts te bibberen. Onthou wel dat het ‘s nachts vaak een stuk kouder is en een tent meestal niet zo goed isoleert. De juiste slaapzak en andere kampeer- en outdoorbenodigdheden voor een betaalbare prijs vindt je bij Cheap Outdoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *