Er zijn vele plekken op de wereld waar je een prachtige rondreis kan maken. Een van die plekken is Canada. Canada is een groot land en heeft verschillende prachtige regio’s, en dat maakt het land meer dan geschikt voor een mooie rondreis. Als je een rondreis door Canada gaat maken, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Wij zetten de belangrijkste dingen voor je op een rij.

Huur je vervoer voor je vakantie

Wie een rondreis gaat maken door Canada, zal waarschijnlijk langs verschillende nationale parken en mooie steden reizen, zoals Toronto en Quebec. Een leuke manier om je te vervoeren is met een camper. Deze manier van reizen is erg populair onder reizigers in Canada. Het is echter aan te raden om deze voorafgaand aan je reis al te huren. Een reguliere huurauto is vaak wel ter plekke te reserveren, een camper niet.

Contant geld

Landen als Canada en de Verenigde Staten staan bekend om het feit dat er op veel plekken normaal gesproken met een creditcard betaald wordt. Toch is dat op de rustige plekken vaak anders. Tijdens je rondreis door Canada kun je bijvoorbeeld langs kleine dorpen komen, of verblijf je op kleinere eilanden of campings. Op deze plekken is het gebruikelijk om met contant geld te betalen. Zorg er dus voor dat je altijd wat contant geld bij je te hebben, omdat je nooit zeker weet of je op deze kleinere plekken terecht kunt met je creditcard.

Visum aanvragen

Om een mooie reis door Canada te kunnen maken, heb je eerst toestemming nodig om het land in te komen. Dit kun je regelen met een visum. Een visum voor Canada is nodig als je vanuit Nederland het land in wil komen. Je kunt een visum online aanvragen door een ETA formulier in te vullen en aan te geven wanneer je het land wil bezoeken. Het is belangrijk dat je dit voorafgaand aan de reis geregeld hebt, zodat je op het vliegveld van aankomst niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *