Wanneer je wilt kamperen in Nederland, zijn er een tal van mogelijkheden waar je tot rust kunt komen. Maar als het je eerste keer is, is het lastig om een goede plek uit te kiezen. Een voor de hand liggende keuze is dan ook de Veluwe, een gebied vol natuur waar voldoende hotels, campings en recreatiemogelijkheden zijn. Net aan het begin van nationaal park de Hoge Veluwe vind je groen drop genaamd, Otterlo. In deze blog vertellen we je meer over de recreatiemogelijkheden in en rondom Otterlo. Lees snel meer!

 

Bezienswaardigheden 

In Otterlo is veel te beleven. Als toerist in eigen land kan je diverse musea bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de Tegelmuseum. Dit museum heeft een van de grootste verzamelingen wandtegels en tegeltableaus. Tegels worden namelijk al eeuwenlang gebruikt in woningen, boerderijen en woonhuizen. In dit museum vind je prachtig beschilderde tegels en zijn bovendien leerzaam en onderhoudend. 

Hou je meer van schilderijen? Dan is het Kröller Müller museum zeker wat voor jou! In dit museum vind je de op een na grootste Van Gogh verzameling ter wereld. Je vindt hier bijna 90 schilderijen en zelfs meer dan 180 tekeningen.

Maar ook als je liever geen musea bezoekt, is er zat te doen in Otterlo. Uiteraard kan je ook de het wereldberoemde Hoge Veluwe bezoeken: een schat aan bos, heidevelden en meer. Je kunt hier een tal van dieren spotten, waaronder edelherten, wilde zwijnen, reeën en zelfs beschermde diersoorten.

 

Wandel- en fietsroutes

In Otterlo vind je diverse wandel- en fietsroutes terug. Deze routes zijn over het algemeen ongeschikt voor rolstoelen. Met een loopafstand van circa 5 kilometer is het Otterlo-pad zeker een aanrader. Het terrein varieert met dennenbos, verschillende heide, heuvels en eikelbos.

 

Recreatiewoning Otterlo te koop

Wanneer je regelmatig in Nederland op vakantie gaat of wilt, dan kan je overwegen om een vakantiehuis aan te schaffen. Er zijn namelijk prachtige recreatiewoningen in Otterlo te koop. In combinatie met het kenmerkende natuur is dit natuurlijk de perfecte locatie om tot rust te komen. Bovendien kan je jouw vakantiehuisje bezoeken wanneer je wilt, zonder verplichtingen. Dat is pas echt fijn! Een recreatiewoning in Otterlo te koop: is dit iets voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *