Een van de leukste dingen van kleine kinderen hebben is dat je in de weekenden niet meer hoeft uit te slapen. De ochtenden mag je dan doorbrengen aan de rand van een voetbalveld of in het zwembad. Mocht dit nou toch niet jouw voorkeur hebben dan zijn er een aantal manieren om de tijd die doorgebracht moet worden in het zwembad in te korten. Dat kinderen moeten leren Zwemmen is logisch. Kinderen moeten zichzelf kunnen redden in het water en daarnaast is zwemmen zelf ook gewoon hartstikke leuk en gezond.

Wat houdt watervrij eigenlijk in?

Kinderen die watervrij zijn hebben geen angst voor water. Als kinderen geen angst hebben voor water is het makkelijker om hen te lezen zwemmen dan wanneer er nog een aantal obstakels uit de weg moeten worden geruimd. De angst voor water komt in de meeste gevallen omdat kinderen niet weten wat er gebeurd. Ze weten niet wat er gebeurt als ze water in hun gezicht krijgen of kopje onder gaan. Door hen te laten zien wat er dan gebeurd krijgen ze meer vertrouwen in een goede afloop.

Stap voor spat

Door kinderen te laten wennen aan water en hen leren er mee om te gaan zijn de eerste stappen al gezet. Dit kan natuurlijk thuis al gebeuren door kinderen te laten spelen in bad en onder de douche. Maar in de zomer is het de uitgelezen kans om een stapje verder te gaan met een zwembad in de tuin. Waterpret is misschien wel de meest leuke manier om kennis te maken met water en zwemmen. Door samen te spelen en te spetteren leren kinderen dat het helemaal niet erg is om nat te worden en dat het zelfs hartstikke leuk is. Met emmertjes en gieters kunnen ze uren zoet zijn.

Een eigen zwembad

Er zijn veel verschillende baden te koop om in de zomer in de tuin te zetten. Zo zijn er kleine baden om op te blazen. Maar er zijn ook grotere en diepere baden om op te zetten en die langer kunnen blijven staan. In deze baden kunnen oudere kinderen zelfs echt leren zwemmen, Het voordeel is dat deze baden niet telkens hoeven te worden opgebouwd en gevuld. Deze baden zijn uitgerust met middelen om het water te zuiveren. Zwembaden die langer kunnen blijven staan hebben ook een groter formaat en meer mogelijkheden. Als kinderen gewend zijn aan water en het spelen in het water is de overstap naar zwemlessen makkelijker.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *