Als je er aan denkt om een camperreis te maken, dan moet je een goede voorbereiding doen. Maak een checklist van wat je mee moet nemen voor de lange reis. Op deze manier verklein je de kans dat je iets essentieels vergeet zoals een telefoon oplader of een dometic koelboxen. Het voorbereiden van alles, zorgt ervoor dat je reis goed verloopt. Een camper heeft genoeg opbergruimte om je spullen in op te bergen. Het betekent echter niet dat je alle spullen mee moet nemen. Je moet rekening houden met verschillende aspecten voordat je gaat inpakken. Let bijvoorbeeld op de weersomstandigheden, bestemmingen en het aantal mensen dat meegaat. Hier is een checklist voor campervakanties die het inpakken gemakkelijker maakt.

Benodigdheden voor de camping

Reizen in een camper is meer dan alleen over de weg rijden. Soms moet je bijvoorbeeld meerdere dagen op campings doorbrengen. Je kunt in je camper blijven of ontspannen in een hangmat. Op de camping zijn meestal ook andere reizigers. Op deze manier kun je je ervaring met hen delen. Elke camping biedt doorgaans andere faciliteiten. Het is dus beter om alles voor te bereiden op het kamperen. Je moet bijvoorbeeld compressor koelboxen, een barbecue, een campingtafel, stoelen, een hangmat, een picknickdeken, een zakmes en andere dingen meenemen.

Elektronische apparaten

Kamperen en genieten van de natuur betekent niet dat je geen elektronica nodig hebt. Je hebt nog steeds je smartphone, camera en navigatiesysteem nodig. Het meest vergeten item tijdens de reis is de telefoonoplader. Zorg ervoor dat je dit item op de checklist zet. Elektronica kan je roadtrip leuker maken. Je kunt tijdens de reis de muziek afspelen, naar de bestemming navigeren, het alarm instellen en foto’s maken van prachtige uitzichten. Sommige elektronica die moet worden meegebracht, zijn een camera met oplader, een mobiele telefoon met oplader, een navigatiesysteem, adapters, een verlengsnoer, een Amerikaanse kabel, een oortelefoon en een powerbank.

Persoonlijke verzorging

Tijdens de roadtrip is het essentieel om je hygiëne op peil te houden. Dat komt omdat je alleen van de reis kunt genieten als je lichaam schoon en verzorgd is. Soms vergeet je essentiële spullen zoals tandenborstels en deodorant mee te nemen. Misschien kun je ze kopen bij de winkels langs de weg. Het is echter beter om ze voor vertrek voor te bereiden. Elke keer dat je persoonlijke verzorging nodig hebt , vind je die in je camper. De persoonlijke spullen die moeten worden voorbereid, zijn zonnebrandcrème, douchegel, deodorant, tandenborstels, tandpasta, zeep, shampoo, make-up en een haarborstel. Het is ook essentieel om medicijnen en een EHBO-doos mee te nemen. Je hebt pijnstillers, gips, handdesinfecterend middel, vochtige doekjes, insectenspray en antihistaminica nodig.

Documenten en geld

Voor het rijden langs de weg zijn meerdere documenten nodig. Bij het huren van een camper dien je de camper papieren op te vragen bij het verhuurbedrijf. De belangrijke documenten die moeten worden opgesteld zijn rijbewijs, paspoort, verzekeringspapieren en kentekenbewijs. Daarnaast moet je ook wel contant geld meenemen. Dit komt omdat sommige handelaren, winkels of campings geen kaart betalingsopties aanbieden. Als je naar het buitenland reist, zorg er dan voor dat je meer te weten komt over de betaalmethoden die daar worden geaccepteerd. Soms moet je je geld wisselen naar de eenheid die ze daar hanteren. Zorg ervoor dat je ook je pinpas en creditcard bij je hebt. Mocht je contant geld nodig hebben, dan kun je geld opnemen bij een nabijgelegen geldautomaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *