TravelCampers.nl

Ontdek nieuwe landen per camper

Houd je van reizen in ultieme vrijheid? Dan is een rondreis met een camper zeker een goede optie voor jou. Het is dankzij dit voertuig niet alleen heel eenvoudig om je te verplaatsen van A naar B, maar ook heb je alle voorzieningen gelijk bij je (denk aan bedden en een keuken), zodat je niet steeds weer op zoek hoeft naar een plek om te overnachten. Een camper huren kan behoorlijk prijzig zijn, maar aan een camper kopen hangt een nog groter prijskaartje. Toch is er een manier om geld te besparen: importeer een camper.

 

Hoe vind je een geschikte camper?

 

Voordat je een camper kunt importeren, moet je eerst nog op zoek gaan naar een exemplaar dat aan al je eisen voldoet. De reden waarom er vaak gekozen wordt om een camper te kopen in het buitenland, is omdat dit een stuk voordeliger is. Wat dat betreft is vooral Duitsland heel populair. Maar hoe vind je nou een goede camper bij een betrouwbare verkoper? We raden je aan om in ieder geval een kijkje te nemen op de websites Mobile.de, Autoscout24 en PKW.de. Hier vind je een ruim aanbod van verschillende voertuigen, dus ook campers.


Heb je een geschikte camper gevonden? Breng dan altijd een bezoekje aan de betreffende handelaar om de staat van de camper te controleren en een proefrit te maken. Je kunt in dit geval ook eventueel een aankoopkeuring laten doen. Teken in ieder geval niets voordat je zeker bent van je zaak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het nodige papierwerk


Het invoeren van een camper is in principe hetzelfde als een auto invoeren. Als je ervoor kiest om de camper zelf naar Nederland te rijden, zal je dus ook in dit geval een geldig Europees kenteken moeten regelen. Ook krijg je in dit geval te maken met de BPM (de belasting over het voertuig) en het nodige papierwerk. Wanneer je de camper naar Nederland hebt gereden, ben je namelijk nog niet helemaal klaar. Het voertuig moet namelijk een Nederlands kenteken krijgen. Dit kan je regelen door een afspraak te maken bij een keuringsstation van het RDW, waar je camper grondig wordt nagekeken. Daarnaast kan het voorkomen dat je nog BTW moet betalen over het voertuig wanneer de camper niet ouder is dan 6 maanden of minder dan 6000 kilometer op de teller heeft staan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schakel een specialist in

 

Zoals je kunt lezen, heeft het importeren van een camper wat voeten in de aarde. Vind je het lastig om dit allemaal zelf te regelen? Schakel dan de hulp in van een specialist. Deze kan door de jarenlange ervaring eenvoudig een camper importeren. Ook krijg je in dit geval hulp bij het regelen van het papierwerk. Dat scheelt niet alleen een hoop energie, maar zo behaal je ook nog eens maximaal voordeel. Neem een kijkje bij de verschillende pakketten en laat je camper importeren zonder gedoe.

 

 

 

 

 

 

 

How-to: een camper importeren

gallery/rv-2788677_960_720
gallery/van-2786078_960_720