TravelCampers.nl

Ontdek nieuwe landen per camper

Dankzij de goede infrastructuur en diversiteit qua culturen is Europe uiterst geschikt voor een roadtrip met de camper. Wissel af tussen steden, natuur en cultuur en je wilt niks anders meer. Hieronder vind je 5 tips om de perfecte reis samen te stellen.

 

1. Praktische zaken

Zorg ervoor dat je een route in gedachte hebt, je hoeft het nog niet op de kilometer vast te stellen maar een richting is fijn. Zo kun je alvast bekijken welke steden je wilt bezoeken, of er misschien wel andere munt wordt gebruikt en of je bijvoorbeeld wel het kraanwater kunt drinken. Zorg dat je een betrouwbare navigatie bij je hebt, je reisverzekering is afgesloten en je bent er klaar voor!

 

2. Rijden met een camper

Vervolgens kun je op pad met de camper. Zorg ervoor dat je al een beetje weet hoe de camper reageert op bepaalde acties zoals remmen, scherpe bochten en wegrijden. Daarnaast moet je bedenken dat een camper geen auto is. Naast dat de camper uiteraard zwaarder en groter is, is het ook belangrijk om te letten op bijvoorbeeld de hoogte van tunnels en laaghangende takken. Weet hoe groot je camper is en vergeet je spiegels niet.

 

3. Overnachten

Daarnaast is het handig je te verdiepen in de verschillende campings. In sommige landen mag je letterlijk gaan en staan (en verblijven) waar je wilt, maar niet in alle landen is dit zo. Controleer dit dus goed van tevoren en voorkom boetes. In Europa zijn er veelal speciale camperplaatsen aangericht.

 

4. Rondslingerende spullen

Iets wat al gauw vergeten kan worden zijn de rondslingerende spullen in een camper. Het is belangrijk om alle losse spullen vast te zetten zodat deze niet gaan schuiven tijdens het rijden. Je wilt natuurlijk niet dat tijdens een noodstop de spullen je om de oren vliegen.

 

5. Paklijst

In de camper kun je natuurlijk genoeg eigen spullen meenemen maar naast alle kleding zijn er ook een paar noodzakelijke items. Zoals een stroomkabel die lang genoeg is om aan te sluiten, je kunt beter een extra lange meenemen dan dat je zonder stroom komt te zitten. Voor het toilet in de camper heb je speciale vloeistof nodig, neem hier genoeg van mee. Om ‘s avonds nog even te relaxen bij de camper zijn een uitdraaibare luifel en stoelen handig om mee te nemen, op die manier hoef je niet altijd binnen te zitten.

Verder is het relaxed reizen met je eigen camper, je kunt gaan en staan waar je wilt. Het geeft een gevoel van vrijheid. Ben je van plan om vaker of langere reizen te maken, dan is het handig om een goede doorlopende reisverzekering af te sluiten met ruime dekking, voor een veilig gevoel onderweg. 

How-to: een camper importeren

gallery/rv-2788677_960_720
gallery/van-2786078_960_720